در مشهد هم، همین وضعیت وجود دارد و موضوع نگران کننده در این بین، اشتغالی است که توسط خرید و فروش این کالا در شهر مشهد ایجاد شده و حالا بخش زیادی از آن تهدید میشود.
برای اینکه بیشتر در مورد وضعیت این بازار بدانم به یکی از بورسهای تلفن همراه مشهد مراجعه کردم و آن را با چند سال پیش که به اینجا سر زده بودم مقایسه میکنم و به نظرم میرسد با وجود اینکه چند نفری در حال قدم زدن در این پاساژها هستند اما اوضاع کسبه آن گونه که باید خوب نیست.
خریدار مورد نظر در دسترس نیست
سعید خ. یکی از کسبه بازار موبایل مشهد است و در مورد وضعیت کاری خود میگوید: اصلا خرید و فروشی در کار نیست و مردم خرید موبایل انجام نمیدهند چراکه قیمت ارز ثبات ندارد.
وی ادامه میدهد: قیمت دلار بالا میرود مردم گوشی تلفن همراه نمیخرند چراکه منتظر هستند که قیمتها پایین بیاید؛ وقتی قیمت پایین بیاید باز هم مردم خرید نمیکنند چراکه منتظر هستند که قیمت دلار باز هم کمتر شود و به همین علت است که وضعیت بازار از بعد از التهابات در حوزه ارزی تقریبا در رکود کامل فرو رفته است.
این مغازهدار مشهدی با بیان اینکه در فروشگاه تحت مدیریتش 6 نفر مشغول به کار هستند، خاطرنشان میکند: ما هم اکنون بیش از 2 ماه است که نتوانستهایم حقوق فروشندگان خود را پرداخت کنیم چراکه درآمد فروشگاه از اجاره بها و هزینههای جاری بیشتر نبوده است.
روی آوردن به کارهای جزئی
محمد ق. از دیگر کسبه این بازار است و میگوید: به طور کل فروش آن چنانی نداریم البته شاید مغازههای طبقات همکف قدری فروش داشته باشند اما اطمینان دارم که آن هم به اندازهای نیست که بتواند کفاف ادامه فعالیت را بدهد.
وی ادامه میدهد: ما هم برای اینکه بتوانیم فعالیت خود را ادامه دهیم به کارهای جزئی مانند تعمیرات و یا فروش لوازم جانبی روی آوردهایم تا بتوانیم به هر ترتیبی شده مغازه خود را باز نگاه داریم.
کاهش فروش به یک سوم
افشین اکبری رئیس اتحادیه صنف موبایل فروشان مشهد در این زمینه میگوید: به علت بالا رفتن قیمتها که در برخی از موارد حتی به 3 برابر هم میرسد هم اکنون بازار تلفن همراه در مشهد به یک سوم حتی کمتر کاهش داشته است.
وی ادامه میدهد: البته کاملا میتوان علت این کاهش فروش را هم حدس زد وقتی مردم برای خریدن مواد غذایی مانند گوشت دارای مشکل هستند اصلا نمیتوان از آنها توقع داشت که گوشی تلفن همراه خریداری کنند.
رئیس اتحادیه صنف موبایل فروشان مشهد اظهار میکند: یکی از مشکلات ما این است که در تصمیمگیریها، برخی بیتدبیریها رخ میدهد تا وضعیت به صورت مقطعی بهبود پیدا کند و بعد از مدتی ما دوباره به وضعیت ابتدایی خود بازمیگردیم.
اکبری خاطرنشان میکند: از پیش از سال نو تعداد زیادی از کسبه صنف ما درخواست تعطیلی دادهاند و ما آنها را مجاب کردهایم که بر سر کار خود باقی بماند اما نمیتوان این وضعیت را حفظ کرد و در صورتی که برای آنها گشایشی به وجود نیاید طبیعی است که نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و در نتیجه اشتغال موجود این صنف هم به خطر میافتد.
البته وضعیت رکود بازار تقریبا برای تمام اصناف وجود دارد اما در مورد صنف موبایل با توجه به اینکه محصول وارداتی است، میتوان تسهیلاتی را برای آنها در نظر گرفت تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند با توجه به اینکه اعضای صنف موبایل اکثرا جوانان هستند در واقع انجام اقدامات در این حوزه به حفظ اشتغال این گروه کمک میکند.
منبع : تسنیم
انتهای پیام
نظر شما